פתיחת עסק
איפה מתחילים?
מי מאתנו לא חלם על להקים עסק משגשג ומצליח, עסק אשר מעסיק עובדים רבים, ובעיקר גורם לסיפוק ותחושת ניצול הפוטנציאל שלנו. אך הדברים אינם כה זוהרים והקמת עסק כרוכה לעיתים בעבודה קשה במיוחד, אשר תדרוש מאתנו שעות רבות של השקעה לאורך זמן ובעתיה ויתורים והקרבות של משאבים כספיים ולא כספיים. היות והעסק הולך לתפוס מרכיב המשמעותי בחיינו, רצוי מאוד לפתוח עסק בתחום פעילות אשר עשוי לרתק אותנו שעות רבות, ויגרום לנו להשקיע בו עוד ועוד
תכנית עסקית
התכנית העסקית צריכה לכלול מספר רכיבים, לרבות תיאור המוצר או השירות העסקי, הגדרת השוק המוצר, מיקום העסק, הגדרת מאפייני הלקוחות של המוצר, הגדרת המתחרים של העסק, בחינת מקורות המימון, בניית מודול אסטרטגיה שיווקית, ניתוח החזקות והחולשות של העסק, תמחור מוצרי העסק, בניית תקציב לעסק, זיהוי אנשים מפתח בעסק, תכנית השקעה בניית דוחות כספיים עתידיים ועוד. לאחר שניתחנו את העסק, כל מה שנותר לנו הוא ליישם את התוכנית שלנו כפי שהוגדרה על ידינו. אך לא תמיד דברים מתפתחים כפי שאנו מצפים ולעיתים אף נדרש מאיתנו לפעול בסבלנות רבה עד למיצוב העסק.
צורת ההתאגדות
לאחר שבחנו את התוכנית העסקית והיא נמצאה מתאימה, עלינו לשאול את עצמנו, מהי צורת ההתאגדות בה אנו מעוניינים לפעול, האם כחברה בע"מ, שותפות, עצמאי, עוסק פטור וכו' ובהתאם לבחירתנו לבצע את הליכי הרישום במוסדות הממשלתיים הרלוונטיים בהתאם למאפייני העסק. בד בבד עם פתיחת תיקים ברשויות הממשלתיות, נדרש לנהל את ספרי העסק בהתאם ל(עליהם נפרט בפרק נפרד) ולדווח באופן שוטף לרשויות הממשלתיות על פעילות העסק. לאופן צורת ההתאגדות משמעויות רבות הן באשר להתנהלות מול רשויות המס והן בתפיסה המחשבתית של הלקוחות כלפי העסק.
משה שמעוני
רואה חשבון
משה שמעוני
רואה חשבון